Forum Podyskutuj
Cyfryzacja - Wersja do druku

+- Forum Podyskutuj (http://www.podyskutuj.com.pl)
+-- Dział: Świat (/forum-24.html)
+--- Dział: Aktualne wydarzenia (/forum-25.html)
+--- Wątek: Cyfryzacja (/thread-95.html)

Cyfryzacja - Abracadabra - 01-03-2013 10:39 PM

Co sądzicie o całkowitej cyfryzacji telewizji? Czy całkowite zaprzestanie odbioru sygnału analogowego to faktycznie ogromny i nieunikniony krok? Wszędzie pokazują jakie to proste i łatwe podłączyć taki dekoder, który oczywiście kosztuje. A w Polsce ludzie sa biedni, raczej wolą oglądać cokolwiek,byleby mieć tylko w co sie gapić wieczorem.

RE: Cyfryzacja - academy - 01-07-2013 06:16 PM

Nie wiem po co w ogóle jest ta cyfryzacja... Było dobrze jak było i nie wiem po co zmieniają.

RE: Cyfryzacja - ronnie - 01-18-2013 06:02 PM

moim zdaniem jakosc odbioru rzeczywiscie jest lepsza w tej cyfrowej miłam okazje porównać...ale dla ludzi starszych...to jest wydatek na ktory ich nie stac...
wiem np że w Ukrainie emerytom rzad dofinansowuje dekodery znaczy sie mozna zamowic na poczcie i odebrac za darmo...i to jest dobre moim zdaniem

RE: Cyfryzacja - Abracadabra - 01-20-2013 09:53 PM

U nas to możemy o dofinansowaniu pomarzyć. Wydaje mi sie,że Polska jest zbyt biednym krajem,aby taka cyfryzację wymuszać. Ludzie często nie mają co do garnka włożyć,a będą leciec i dekodery kupować?!

RE: Cyfryzacja - przytulak - 01-22-2013 01:21 PM

biednych ludzi to dotknie najbardziej a zaraz po nich wszystkich którym obecny system odpowiada a tak naprawde nikt ich o zdanie nie spytał