![]() |
Lektury - Wersja do druku +- Forum Podyskutuj (http://www.podyskutuj.com.pl) +-- Dział: Hobby (/forum-15.html) +--- Dział: Literatura (/forum-18.html) +--- Wątek: Lektury (/thread-85.html) |
Lektury - Abracadabra - 01-03-2013 10:19 PM Co sądzicie na temat obowiązkowych pozycji, które musi przeczytać każdy uczeń? To dobry pomysł aby zmuszać młodzież do czytania książek, grożąc im kartkówkami lub odpytywaniem z treści lektury? Zmienilibyście jakieś pozycje z listy lektur? RE: Lektury - academy - 01-07-2013 06:08 PM Niektórzy książek w ogóle nie czytają, więc te lektury im dobrze wyjdą. Ale bez przesady, że np. 6 lektur na miesiąc... ![]() RE: Lektury - ronnie - 01-18-2013 05:32 PM podejrzewam że większośc nie czyta z buntu...nie bo nie a a pozycje wartosciowe lecz nie koniecznie w wieku szkolnym...ja wiekszosc lektur przeczytalam po ukonczeniu szkoly a to dlatego ze inne zainteresowania i inne gatunki wolala. A czytalam od 5 roku zycia i jak wszyscy czytali to co należy ja interesowałam sie Dumasem lub Andzeliką ![]() RE: Lektury - Abracadabra - 01-20-2013 10:09 PM Wydaje mi się,że właśnie to ''macie to przeczytac w tydzień" jest najgorsza z możliwych opcji. Ktoś woli poświęcic czas na streszczenie,skoro i tak wiadomo,że takiej Lalki się w tydzień nie ogarnie RE: Lektury - przytulak - 01-21-2013 06:04 PM a moim zdaniem tak przynajmniej zmusi się leni i nieuków do wzięcia się do roboty. w końcu jak się zrobi szczegółowy test z treści to beda musieli przeczytać więcej niż samo streszczenie |